Az UFM vezető szerepet tölt be a poliolefin habtáblák gyártásában. A legújabb technológiák alkalmazása mellett az UNIFOAM® termékcsaládunk kiváló minőségű polietilén, EPDM, és EVA kopolimerekből kerül előállításra.
Cégünk ISO 9001 minőségirányítási és ISO 14001 környezetirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendel– kezik.

Az UNIFOAM® egy kémiailag térhálósított zártcellás szerkezetű műanyaghab, kitűnő és nagyon finom cellaszerkezettel valamennyi alaptípusnál. Ugyanakkor rendelkezünk azzal a rugalmassággal, hogy bizonyos fajtáknál előállítsunk durvább cellaszerkezetet is, ahogyan azt vevőink igényelhetik, különösen a csomagolóiparban.

 

A cégünk által előállított műanyaghab kitűnő fizikai tulajdonságokkal rendelkezik és széles körben felhasználásra kerül az iparban, mint pl.: autóipar, akusztika, repülőgépipar, háztartási eszközök, építőipar, elektronika, fűtés-és szellőzés, hajófelszerelés, orvosi-és egészségügyi ellátás, katonai felszerelés, csomagolóipar, sport,- és szabadidőipar.

 

Az UNIFOAM® névleges sűrűsége 25 kg/m3 és 300 kg/m3 közötti és különböző színekben, mint pl.: fekete, fehér, szürke, antracit, kék, zöld, sárga és piros kerül szállításra. Különleges színeket egy minimum mennyiség megrendelése esetén elkészítünk. Termékeink között égésálló és antisztatikus típusok is szerepelnek.

Az UNIFOAM® hőformázással könnyen alakítható, vízfelvétele csekély, a hőszigetelőértékei nagyon jók, magas a rezgéscsillapítása, csekély a vízgőz-áteresztőképessége, ellenáll az időjárás viszontagságainak és általánosan vegyianyagálló.

 
Az UNIFOAM® többek között az alábbiakban felsorolt módon dolgozható fel:

· Ragasztás · Laminálás
· Vágás · Marás
· Tompahegesztés · Termoformázás
· Hidegformázás · Szalagvágás
· Hidegsajtolás · Hasítás
· Hegesztés · Vakuumformázás
· Forródrótvágás · Vízsugárvágás

(A felsorolás nem teljes, az UNIFOAM további feldolgozására vonatkozóan lehetőség szerint természetesen más ötletek és eljárások is léteznek.)
 
 
Műanyag habjaink nem mérgezőek és gyártásuk freon és egyéb, a Montreáli Egyezmény által ózonkárosítónak nyilvánított anyag felhasználása nélkül történik.

Az általunk előállított kémiailag térhálósított polietilén hab a REACH előírások szerint az “árucikk” besorolásba tartozik; ezért az UFM “downstream user”, nem pedig gyártó, importőr vagy regisztrálásra kötelezett felhasználó.
 
 
UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. - Általános szerződési és általános szállítási feltételek